Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

A Nagy Ribizli Lexikon (PDF)

4.440 Ft

„Komoly, mulatságos, ijesztő.”

Nyájas Olvasó!

Ön nincs egyedül. Értünk senki sem rajong – és akkor még nagyon finoman
fogalmaztunk. (Ha pedig Ön a kivétel, és tetszik Önnek, amit a Lexikonba lejegyeztünk, akkor Ön téved.)

Nekünk semmi sem szent, a Mozdulatlanság sem. Nem építünk, hanem rombolunk, mert amit megismerünk, azt megunjuk, és mindent túlságosan leegyszerűsítünk.

Nem ragaszkodunk semmihez, nem védünk semmilyen álláspontot. Nem védünk semmit, ami áll, inkább továbbmegyünk. Állítjuk, hogy csak lejegyezzük a szócikkeket (ennek pontos mechanizmusa kiderül a Lexikonból), de állítjuk ennek az ellenkezőjét is. Nem is csak egy ellenkezőjét. Így aztán lehet, hogy tévedünk, becsapjuk magunkat, és az is lehet, hogy hazudunk. Lehet, hogy a Kártékony Lánglény ügynökei vagyunk, de az is lehet, hogy csak kitaláltuk a Lánglényt, hogy a nevében a (definiált) szabadságot és a boldogságot, mint fertőzést tudjuk terjeszteni. A Lexikonból kiderül, hogy mindezen eshetőségnek jócskán van valószínűsége. De az a legvalószínűbb, hogy elment a józan eszünk, és összevissza beszélünk.

A lényeg, hogy ne higgyen nekünk. Cáfoljon meg! Mutassa meg, hogy nem csak részleteiben baromság mindaz, amit a Lexikonba lejegyeztünk, hanem összefüggéseiben is, hogy hibás axiómákból hibás következtetéseket vontunk le következetlenül, ráadásul Gödelt sem értjük.

Önnek igaza lesz.

Önnek a végén mindig igaza lesz.

Ráadásul nem is kívánunk kellemes olvasást.

A Szerkesztők

ISBN 978-615-81794-9-2 – Sci-fi Lexikon, 222 szócikk, 160 oldal, PDF

 Tovább olvasom…

Válassza ki a pénznemet
HUF Magyar forint
EUR euró